beschrijving (alt)
VIP's

Rugtasactie

Maak een asielzoekerskind blij met kerst

Gave en De Samaritaan organiseren rugtasactie

 

Een asielzoekerskind in Nederland leeft in moeilijke omstandigheden. Stichting Gave en De Samaritaan organiseren daarom voor hen de rugtasactie. Scholen, kerken of particulieren bestellen rugtasjes en vullen die met speelgoed en schrijfwaren. Vlak voor de kerstvakantie worden de rugtasjes op verschillende azc’s in Nederland uitgedeeld.

 

Veel asielzoekerskinderen zijn niet blij in de vakantie. Ze vervelen zich in het azc. De angst voor de oorlog is vervangen door onzekerheid voor de toekomst. Om hen op te vrolijken ontvangen kinderen vlak voor de kerstvakantie op minimaal 14 azc’s in Nederland een rugtasje met speelgoed en schrijfwaren. Gave en De Samaritaan organiseren deze rugtasactie.

 

Hoe het werkt
Scholen, kerken of particulieren kunnen een aantal rugtasjes bestellen. De deelnemers vullen die met speelgoed en schrijfwaren, zoals een autootje, popje, kleurboek en potloden.

Het inleveren van de tasjes kan op zeven plaatsen in Nederland: Drachten, Creil, Ermelo, Overberg, Papendrecht, Woerden en Weesp. De stichtingen regelen vervolgens het uitdelen van de rugtasjes aan de kinderen op de azc’s.

Promotie rugtasactie
Om de rugtasactie te promoten zijn er verschillende mogelijkheden. Voor de onderbouw van de basisschool bieden we de boekpresentatie ‘Kleine Aap en de panda’s’ aan, gegeven door kinderboekenschrijfster Willemijn de Weerd. 'Op de vlucht', het actieboek van de Christelijke kinderboekenmaand (oktober 2016), en drie rugtassen vormen het aanknopingspunt voor de voorlichting voor de bovenbouw. Ook is er voor scholen en kerken een PowerPoint presentatie te downloaden. Zie hiervoor: www.gave.nl/rugtasactie  .

Aanvragen rugtasjes
Rugtasjes kunnen worden aangevraagd via www.gave.nl/rugtasactie. Een rugtasje kost € 3,-. 

Organisatie

Gave is een interkerkelijke organisatie die zich richt op vluchtelingen en asielzoekers in Nederland.
De Samaritaan is bekend van de Actie4Kids schoenendoosactie waarbij schoenendozen met speelgoed worden ingezameld voor kinderen in arme landen. Wat Gave en De Samaritaan bindt is dat God houdt van alle kinderen, ongeacht waar ze wonen of vandaan komen. Deze liefde willen we doorgeven.

Voor verder info:  mailto:rugtasactie@desamaritaan.org of op 0341-418061.