Bijbels voor Afrika
VIP's

De Projecten

Stg. De Samaritaan ondersteunt zendelingen, evangelisten en voorgangers wereldwijd. Via plaatselijke kerken en kerkelijke organisaties voert zij kleinschalige projecten uit in meer dan 30 ontwikkelingslanden.

De meeste projecten vinden plaats in afgelegen dorpen. De projecten zijn dienstverlenend van aard en ondersteunend voor de uitbreiding van het evangelie. De selectie van de projecten en de controle op de uitvoering gebeuren door betrouwbare plaatselijke partners. Dankzij de kleinschaligheid en het directe toezicht verloopt de uitvoering zeer effectief. Op plaatselijk niveau is het maatschappelijk nut van de projecten hoog. Veel van deze projecten komen niet in aanmerking voor steun van hulp- en ontwikkelingsorganisaties.

Huidige projecten

Klik op een project om meer informatie te verkrijgen.

Pakistan Bijbels voor Pakistan (PAK.2016.01)
De teams van de Potohar Fellowship zijn elke dag op pad om bijbels te verkopen. Ze worden voor een gering bedrag verkocht en niet weggegeven, zodat duidelijk is dat de mensen ze uit vrije wil kopen.

Togo Boeken voor bijbelschool (TOG.2016.01)
In het oostelijk deel van Togo, vlak bij de grens met Benin is een groep van 35 pastors actief die nooit enige opleiding heeft gehad.

Sierra Leone, Liberia Eerste levensbehoeften kindere (SIL.2015.02)
De ebola epidemie is gelukkig voorbij. Dat betekent dat de normale draad van het leven weer opgepakt kan worden.

Sierra Leone Liberia Hele jaar schoolschriften (SIL.2015.03)
Wanneer kinderen een schoenendoos ontvangen, kunnen ze naar school vanwege de schriften en pennen die er in de doos zitten.

Sierra Leone Liberia Hulp oudere ebola slachtoffers (SIL.2016.01)
In Afrika worden ouderen normaal gesproken door hun kinderen verzorgd. Maar als die er door de ebola niet meer zijn, wat moet je dan?

Turkije Noodhulp vluchtelingen (TUR.2015.01)
Dagelijks zijn de vluchtelingen in het nieuws. Het woord ‘vluchtelingencrisis’ het woord van 2015.

India Uitrusting voor evangelisten (IND.2016.01)
Job Sudarshan van de Yesupadam Charitable Society krijgt regelmatig aanvragen van evangelisten om hun uitrusting aan te vullen.