Bijbels voor Afrika
VIP's

De Projecten

Stg. De Samaritaan ondersteunt zendelingen, evangelisten en voorgangers wereldwijd. Via plaatselijke kerken en kerkelijke organisaties voert zij kleinschalige projecten uit in meer dan 30 ontwikkelingslanden.

De meeste projecten vinden plaats in afgelegen dorpen. De projecten zijn dienstverlenend van aard en ondersteunend voor de uitbreiding van het evangelie. De selectie van de projecten en de controle op de uitvoering gebeuren door betrouwbare plaatselijke partners. Dankzij de kleinschaligheid en het directe toezicht verloopt de uitvoering zeer effectief. Op plaatselijk niveau is het maatschappelijk nut van de projecten hoog. Veel van deze projecten komen niet in aanmerking voor steun van hulp- en ontwikkelingsorganisaties.

Huidige projecten

Klik op een project om meer informatie te verkrijgen.

Pakistan Bijbels (PAK.2018.01)
De teams van de Potohar Fellowship zijn elke dag op pad om bijbels te verkopen. Ze worden voor een gering bedrag verkocht en niet weggegeven, zodat duidelijk is dat de mensen ze uit vrije wil kopen.

India Bijles kinderen (IND.2018.01)
Bijles geven aan kinderen van de Yenadhi stam in India stimuleert de kinderen om goede resultaten te halen op school.

India Inkomstenprojecten voorgangers (IND.2018.02 )
Voorgangers in India dienen meestal kleine gemeenten. De mensen zijn vaak arm zodat zij niet in staat zijn om een voorganger te onderhoud

Turkije Noodhulp vluchtelingen (TUR.2018.01)
Dagelijks zijn de vluchtelingen in het nieuws.

Sierra Leone Water voor dorpen (SIL.2018.01)
In het noorden van Sierra Leone zijn weinig voorzieningen en wonen mensen in vaak behoorlijk geïsoleerde dorpen. Water is een groot probleem.