beschrijving (alt)
VIP's

Rugtasactie

Maak een asielzoekerskind blij met kerst

Gave en De Samaritaan organiseren rugtasactie

 

Een asielzoekerskind in Nederland leeft in moeilijke omstandigheden. Stichting Gave en De Samaritaan organiseren daarom voor hen de rugtasactie. Scholen, kerken of particulieren bestellen rugtasjes en vullen die met speelgoed en schrijfwaren. Vlak voor de kerstvakantie worden de rugtasjes op verschillende azc’s in Nederland uitgedeeld.

 

Veel asielzoekerskinderen zijn niet blij in de vakantie. Ze vervelen zich in het azc. De angst voor de oorlog is vervangen door onzekerheid voor de toekomst. Om hen op te vrolijken ontvangen kinderen vlak voor de kerstvakantie op circa 20 azc’s in Nederland een rugtasje met speelgoed en schrijfwaren. Gave en De Samaritaan organiseren deze rugtasactie.

 

Hoe het werkt
Scholen, kerken of particulieren kunnen een aantal rugtasjes bestellen. De deelnemers vullen die met speelgoed en schrijfwaren, zoals een autootje, popje, kleurboek en potloden.

Het inleveren van de tasjes kan op zeven plaatsen in Nederland: Drachten, Creil, Ermelo, Overberg, Papendrecht, Woerden, Weesp en Zuidland. Stichting Gave regelt vervolgens het uitdelen van de rugtasjes aan de kinderen op de azc’s.

Promotie rugtasactie
Om de rugtasactie te promoten zijn er verschillende mogelijkheden.

Met de onderstaande materialen helpen we u om  in de kerk of in de klas aandacht te geven aan de actie. 

  • Een boekpresentatie voor de onderbouw van de basisschool.
  • Een voorlichting speciaal voor de bovenbouw van de basisschool. 
  • Met deze PowerPoint kunt u kinderen uitleggen hoe het voor een kind is in het azc en wat de rugtasactie voor hen betekent. 
  • Het boek 'Op de vlucht' gaat over een kind dat vlucht uit Syrië. Op de themapagina over dit boek vindt u verschillende materialen en lesideeën. 
  • Nodig een spreker  uit. 

Aanvragen rugtasjes

De actie is heel vlot verlopen. Er zijn voldoende rugtasjes besteld. De rugtasjes kunnen niet meer worden aangevraagd.

Organisatie

Gave is een interkerkelijke organisatie die zich richt op vluchtelingen en asielzoekers in Nederland.
De Samaritaan is bekend van de Actie4Kids schoenendoosactie waarbij schoenendozen met speelgoed worden ingezameld voor kinderen in arme landen. Wat Gave en De Samaritaan bindt is dat God houdt van alle kinderen, ongeacht waar ze wonen of vandaan komen. Deze liefde willen we doorgeven.

Voor verder info:  mailto:rugtasactie@desamaritaan.org of op 0341-418061.