beschrijving (alt)
VIP's

Bijles kinderen India

 

Jaya van Swanthana Seva Samithi is onze contactpersoon voor het bijles project voor 100 kinderen van de Yenadhi stam. Het schooljaar loopt in India tot en met mei waarna de vakantie begint.

Het project loopt nu drie jaar: verzuim van lessen is afgenomen. Huiswerk wordt nu gemaakt, de cijfers van de deelnemende kinderen zijn omhoog gegaan, hun hygiene en disipline is vooruit gegaan en bijna allemaal komen zijn naar de zondagschool in hun dorp.

Sushma is een mooi voorbeeld. Ze is 6 jaar oud en was nog nooit naar school geweest. Haar vader verzamelt brandhout in het bos voor hun levensonderhoud en haar moeder doet schoonmaakwerk bij diverse families. Zij hadden er nog nooit over nagedacht dat het zinvol voor meisjes is om naar school te gaan. De medewerkers van Jaya hebben uitgebreid met hen gepraat om hen ervan te overtuigen dat het heel goed is als ook meisjes naar school gaan. Uiteindelijk stemden zij toe en Sushma gaat nu met plezier naar school. Ze doet haar huiswerk en kan goed opschieten met de andere kinderen in de klas.

Wij willen volgend seizoen graag doorgaan met dit succesvolle project.

De kosten voor één jaar bijles voor een kind, inclusief schooluniformen en kleding, schoolspullen, extra maaltijden en sport– en spelmateriaal zijn 30,- euro.

 


 

Projectcode: IND.2018.01
Type: Kleinschalig project
Bedrag: � 3000

Direct doneren voor dit project