Schenken

Stichting De Samaritaan is een ANBI
images anbi klein 2

Dat wil zeggen dat al uw giften belasting aftrekbaar zijn. Maar de belastingdienst hanteert bij de giftenaftrek altijd een drempel.

Er is een manier om 100% van uw giften aftrekbaar te maken!

Periodieke Gift

Dit houdt in dat u een vast jaarlijks bedrag afspreekt met De Samaritaan en dit vastlegt in een overeenkomst. Vroeger moest u hiervoor naar de notaris, maar dit is niet langer nodig. De overeenkomst zelf is voldoende en deze moet u bewaren, zolang de overeenkomst loopt. Dat is minimaal 5 jaar, maar het mag ook langer. U kunt eventueel ook ontbindende voorwaarden aangeven op het formulier.

Download hieronder het schenkingsformulier en vul het in Dit kunt u op de computer doen en opslaanNa het invullen uitprinten, ondertekenen, en in tweevoud opsturen naar De Samaritaan (dus NIET naar de belastingdienst), waarna u één exemplaar retour krijgt, voorzien van de gegevens van De Samaritaan en een handtekening. 

(N.B. Het is niet nodig het gehele jaarlijkse bedrag in een keer te doneren. Dit mag u doen in zoveel termijnen als u wilt, zo lang het jaarlijkse bedrag maar gehaald wordt).

Het schenkingsformulier:  Overeenkomst Periodieke Gift in Geld