Actuele projekten

Deze projekten hebben op dit moment uw hulp nodig:

Uitrusting evangelisten India

Na lange tijd en veel verzoeken uit het gebied is Job Sudarshan van Yesupadam teruggegaan naar het achtergebleven Khammam gebied in de provincie Telangana. Dit is een moeilijk gebied voor evangelisatie. De fundamentalistische Hindoe groepen winnen steeds meer terrein. De evangelisten moeten veel moeite doen om de dorpelingen daar te bereiken. Vaak is een fiets het enig mogelijke vervoermiddel. Job is daar onlangs geweest om Bijbelstudies te geven en de evangelisten te bemoedigen. Zij gaan wekelijks erop uit om de mensen te bereiken met de goede boodschap. Zij vroegen om 25 fietsen, 4 megafoons en een versterker.

IND.2023.01 kosten totaal € 2.300,-

Kinderwerk India

Het kinderwerk van Yesupadam blijft in een behoefte voorzien. Hieronder enkele getuigenissen van de kinderen.

Wij zijn zus en broer Abhilash en Anita. We hebben nooit speelgoed gehad. Elke dag kwamen we hongerig van school en moesten we wachten tot onze moeder ons om 9 uur ’s avonds wat te eten gaf. Nu krijgen we lekkere dikke ragi soep en hebben we vriendjes en vriendinnetjes en speelgoed en leren we ook liedjes en bijbelverhalen.

Ik ben Pavani. Ik geniet van de ragi soep met jaggary. Daar heb ik de hele dag genoeg aan. Mijn vader is weggegaan om met een andere vrouw in een dorp iets verderop te gaan wonen. Elke avond komen twee oudsten en Annas van onze kerk naar de gebedshut waar het kinderwerk gehouden wordt om bij ons te zijn. Met Annas spelen we volleybal en cricket.

IND.2023-02 Kosten €8,75 per kind per 6 maanden , 30 kinderen per centrum = 260,-

Voor 7 centra € 1.830,-

Dak voor de kerk in Bassar (Togo)

Bassar is een klein districtsplaatsje in het noorden van Togo. Er zijn hier nog niet veel kerken. Het gebied is tamelijk afgelegen en ligt een dagreis vanaf de hoofdstad in het zuiden. Toch is ook hier een pastor actief en het resultaat van zijn werk is een kleine gemeente die langzaam groeit. De mensen hebben niet veel te besteden en leven van wat het (droge) land opbrengt. Van lokaal materiaal wordt nu een kerk gebouwd. Voor deze kerk is een golfplaten dak nodig. Daarmee willen we de lokale pastor graag helpen.

TOG.2023.01          € 500

Alfabetiseringscursus en discipelschapstraining in Zuid Soedan

De Toposa’s zijn een van de bevolkingsgroepen in Zuid Soedan. De mannen zwerven met hun vee door het halfwoestijn gebied op zoek naar water en voedsel. Vrouwen, kinderen en ouderen wonen in de dorpen, waar de mannen natuurlijk met regelmaat ook tijd doorbrengen. Tot voor kort waren hier geen kerken, geen scholen, en geen medische zorg. Maar vanuit Kenya is een team van evangelisten nu bezig hier verandering in te brengen. Inmiddels zijn er op verschillende plekken in het gebied kleine groepjes gelovigen. Probleem is echter dat bijna niemand ooit heeft leren lezen en schrijven. Daarom is er voor dit jaar een alfabetiseringscursus gepland, die tegelijk mensen moet trainen om te evangeliseren, kerken te stichten, te zien waar die moeten komen en hoe zij weer nieuwe mensen kunnen opleiden. Ook krijgen zij tijdens de cursus een meer gebalanceerd dieet, dan dat zij thuis gewend zijn te eten. Dit is een mooi en vooral strategische project!

ZSUD-2023.01        € 3250